„ANONIMUL” după Giuseppe Berto
Sinopsis: Spectacolul „Anonimul” urmărește povestea a doi soți care se reîntâlnesc în Veneția, la 5 ani de la despărțire. „EL”, un fost dirijor celebru, o invită pe „EA” să petreacă împreună o zi într-un oraș plin de amintiri. Pe măsură ce își rememorează trecutul, cei doi retrăiesc momentele fericite și tensionate din relația lor, confruntându-se cu emoții nerezolvate și adevăruri ascunse. Într-o atmosferă melancolică, povestea lor devine o reflecție asupra iubirii, a greșelilor din trecut și a legăturii puternice dintre ei, chiar și după despărțire.
Distribuția: Izabela Badovics, Sergiu Fîrte
Regia și scenografia: Sergiu Fîrte
„VRĂJITORUL DIN OZ” un spectacol de Dan Mirea
Sinopsis: Piesa Vrajitorul din Oz este o adaptare a celebrului roman al lui L. Frank Baum, care urmărește aventura unei fetițe pe nume Dorothy. După ce o tornadă o duce într-un ținut magic numit Oz, ea pornește într-o călătorie pentru a găsi drumul înapoi acasă. În drum, Dorothy întâlnește trei personaje fascinante: un leu fricos, un om de tinichea fără inimă și un pantera de paie fără creier. Împreună, cei patru se îndreaptă spre palatul Vrajitorului din Oz, sperând ca el să le îndeplinească dorințele. Pe parcurs, ei descoperă adevăratele lor calități și învață lecții importante despre curaj, iubire și înțelepciune.
Distribuția: Simona Codreanu, Irina Bodea-Radu, Oana Crișan, Mihai Sima, Izabela Badovics, Laurențiu Vlad
Regia: Dan Mirea
„FILOCTET”, după Sofocle, cu fragmente din „Filoctet” de Heiner Müller
„Filoctet” este povestea unui erou antic grec abandonat pe o insulă de Odiseu. După mulți ani, Odiseu vrea să-l „recupereze” pe Filoctet, care are un obiect magic cu care se poate câștiga războiul. Spectacolul sondează cu accente satirice cât de laxă poate fi morala și cât de cinică e politica, din orice timpuri.
Distribuție: Bogdan Constantin Tălmaciu, Irina Bodea-Radu, Bogdan Florea/Andrei Șchiopu, Mihai Sima, Patricia Buraga
Regia: Denislav Yaneff
Scenografia: Iliyana Kancheva
Coregrafia: Nedelya Gancheva
Muzica: Nikolai Vladimirov
„LUMEA LUI DĂNILĂ” după Ion Creangă
Sinopsis: Inspirat din folclorul românesc „Lumea lui Dănilă” este un spectacol creat atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Veți putea descoperi o lume misterioasă și plină de haz. Copiii se vor amuza copios de peripețiile lui Dănilă și vor descoperi tradiţii şi obiceiuri vechi, dansuri pe ritmuri populare, adaptate vremurilor actuale.
Distribuția: Dorin Ceagoreanu, Gheorghe Stoica, Nicoleta Niculescu, Izabela Badovics
Regia: Boris Melinti
Scenografia: Vioara Bara
„FILOCTET”, după Sofocle, cu fragmente din „Filoctet” de Heiner Müller
„Filoctet” este povestea unui erou antic grec abandonat pe o insulă de Odiseu. După mulți ani, Odiseu vrea să-l „recupereze” pe Filoctet, care are un obiect magic cu care se poate câștiga războiul. Spectacolul sondează cu accente satirice cât de laxă poate fi morala și cât de cinică e politica, din orice timpuri.
Distribuție: Bogdan Constantin Tălmaciu, Irina Bodea-Radu, Bogdan Florea/Andrei Șchiopu, Mihai Sima, Patricia Buraga
Regia: Denislav Yaneff
Scenografia: Iliyana Kancheva
Coregrafia: Nedelya Gancheva
Muzica: Nikolai Vladimirov
„AVENTURILE LUI MICKEY MOUSE” de Aida Ganea
Sinopsis: Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani vă invită la Spectacolul interactiv „Aventurile lui Mickey Mouse” de Aida Ganea, un spectacol de Dan Mirea. Spectacolul prezintă situații inedite și amuzante create de Mickey și Minnie alături de celelalte personaje din spectacol.
Distribuția: Irina Bodea-Radu, Andrei Șchiopu, Oana Liciu-Gogu, Mihai Sima, Oana Crișan, Laurențiu Vlad
Regia: Dan Mirea
„AVARUL” adaptare după Molière
Sinopsis: „Avarul” este una din cele mai cunoscute piese de Molière, cu o poveste destul de complexă, dar cu atât mai spumoasă. Zgârcitul Harpagon este obsedat să-și păzească avuția, iar pentru asta face orice, neglijându-și copiii și prefăcându-se falit. Un complot deștept al celor din jur îl face să-și piardă bănetul, acceptând niște compromisuri pentru binele altora.
Regizorul Mc Ranin a optat pentru o abordare în cheie aproape clovnescă, cu contururi îngroșate, a intrigii și relațiilor dintre personaje, într-un spectacol cu multă muzică și mișcare, folosind elemente de commedia dell’arte, de la costumație și machiaj la bastonade. De asemenea, a mizat pe o distribuție inedită – surpriza acestei premiere. Aceasta este prima sa colaborare cu Teatrul „Ion D. Sîrbu”. Montarea cu „Avarul” marchează și la Petroșani Anul Internațional Molière, la 400 de ani de la nașterea dramaturgului.
Mc Ranin este scenograf și regizor de teatru. Este fondator şi director al Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște şi al Festivalului Artelor Spectacolului „Babel”. Conferențiar la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. La mijlocul anilor ‘90 a fost regizor la Disneyland Park în Paris. Printre altele, a fost și director artistic al Teatrului de Artă din Deva (2010-2013). Se află la prima colaborare cu Teatrul „Ion D. Sîrbu”. A montat sau a creat scenografia la câteva zeci de spectacole în numeroase teatre din țară (București, Sibiu, Constanța, Reșița, Târgoviște etc.) și a realizat mai multe filme documentare.
Distribuția: Oana Liciu-Gogu, Mihai Alexandru, Patricia Buraga, Bogdan Constantin Tălmaciu, Simona Codreanu, Mihai Sima, Izabela Badovics, Laurențiu Vlad, Bogdan Florea, Daniel Cergă
Un spectacol de: Mc Ranin
Coregrafia: Hugo Wolff
Producția: Wilhelmina Kuron Bekesi
„DOI PRIETENI BUNI” de Ion Popescu
Sinopsis: „Doi prieteni buni” spune povestea de prietenie neobișnuită a lui Mustăcilă, un motan alb și a lui Liță, un șoricel isteț, care călătoresc împreună prin întreaga lume. Cei doi ajung într-un sat și pentru că le este foarte foame, se hotărăsc să fure un coș cu bunătăți, de la niște bătrânei. Pe parcurs ei ajută și o porumbiță rănită să scape din ghearele lui Henț, un motan negru și rău. Tema centrală a poveștii este prietenia, toleranța și cum diferențele dintre prieteni pot fi depășite prin înțelegere și loialitate.
Distribuția: Laurențiu Vlad, Bogdan Constantin Tălmaciu, Bogdan Florea, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu, Patricia Buraga.
Regia și video design: Sergiu Fîrte
Costume: Vilhelmina Bekesi
Compoziția muzicală: Andrei Șchiopu
„TACHE, IANKE ȘI CADÂR” după Victor Ion Popa
Sinopsis: „Tache, Ianke și Cadâr” este o comedie spumoasă și înduioșătoare despre cum trei mici afaceriști de etnii diferite reușesc să astupe „gura lumii”, adică prejudecățile sociale. Îi salvează prietenia lor uneori morocănoasă, dar solidă. Un spectacol despre toleranță, conviețuire și oameni de ispravă. O comedie „evergreen”, foarte potrivită pentru timpurile frământate în care trăim.
Distribuția: Mihai Alexandru, Laurențiu Vlad, Mihai Sima, Amelia Toaxen, Robert Vladu, Nicoleta-Lucreția Bolcă, Daniel Cergă.
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Cristian Marin
Asestent regie: Bogdan Constantin Tălmaciu
Distribuția: Bogdan Constantin Tălmaciu, Izabela Badovics, Laurențiu Vlad, Amelia Toaxen, Nicoleta-Lucreția Bolcă, Oana Liciu-Gogu, Oana Crișan, Dorin Ceagoreanu, Bianca Holobuț, Mihai Rădulea, Andrei Șchiopu, Cliuța Șușu
Regia și scenografia: Dan Mirea
„BOLYAI” de Valeriu Butulescu
Sinopsis: Piesa lui Valeriu Butulescu povestește, într-o formulă care mixează documentul cu ficțiunea artistică, ultimele zile din viața genialului matematician ardelean János Bolyai, cel care, în secolul 19, a creat fundamentele geometriei neeuclidiene. Dramaturgul conturează un erou cu personalitate capricioasă, pătimaș, „visând” geometria, plin de ticuri și obsedat de munca sa. Un text cu mult umor și dramatism, care sondează condiția singulară a omului de geniu, prea puțin înțeles de contemporani.
Valeriu Butulescu este unul din cei mai cunoscuți scriitori hunedoreni. A publicat peste 70 de volume de teatru, proză, aforisme și traduceri. „Bolyai” este a opta piesă care i se joacă la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu”.
Spectacolul este regizat de Bogdan Sărătean, scenografia e semnată de Marius Niculescu, iar din distribuție fac parte actorii Mihai Alexandru, Amelia Toaxen, Laurențiu Vlad, Daniel Cergă, Andrei Șchiopu și Bogdan Constantin Tălmaciu. Afișul a fost creat de Cliuța Șușu.
„Textul lui Valeriu Butulescu are un umor aparte, care se întrepătrunde constant cu ironia de cea mai bună clasă. Aduce în prim-plan această personalitate complexă atât de puțin cunoscută la noi, János Bolyai. A murit sărac și hulit, rețeta oricărui geniu, și iată-ne pe noi, umili și uimiți, încercând să-i descâlcim ideile și să îl restituim contemporaneității. Am descoperit la Petroșani o trupă de actori tânără și excelentă, care duce pe umeri acest spectacol, cu un Mihai Alexandru savuros și apt să-și asume o partitură atât de complicată”, spune regizorul Bogdan Sărătean, aflat la prima sa colaborare cu TDIDS.
Distribuția: Mihai Alexandru, Amelia Toaxen, Daniel Cergă, Laurențiu Vlad, Andrei Șchiopu/Bogdan Constantin Tălmaciu.
Regia: Bogdan Sărătean
Scenografia: Marius Niculescu
Asestent regie: Bogdan Constantin Tălmaciu
„MUZICANȚII DIN BREMEN” după Frații Grimm
Sinopsis: „Muzicanții din Bremen” este un spectacol de teatru inspirat din basmul fraților Grimm, care aduce în prim-plan povestea unor animale neobișnuite – un măgar, un câine, o pisică și un cocoș – ce pornesc împreună într-o aventură spre Bremen, visând să devină muzicanți. Alungați sau neglijați de stăpânii lor, fiecare dintre aceste animale își găsește un loc în grup datorită talentelor și personalităților complementare. Pe drum, ei își unesc forțele pentru a învinge niște hoți, transformându-și slăbiciunile în puteri. Spectacolul aduce în fața publicului o poveste plină de umor, curaj și prietenie, fiind o lecție despre solidaritate și puterea de a-ți găsi locul în lume chiar și atunci când alții te consideră inutil.
Distribuția: Daniel Cergă, Dorin Ceagoreanu, Izabela Badovics, Bogdan Florea, Radu Tudosie, Oana Liciu-Gogu, Irina Bodea-Radu, Mihai Sima.
Regia: Nicoleta Dănilă
Scenografia: Alexandru Radu
Coregrafia: Raul Hotcaș
„MARTIRI” de Marius von Mayenburg
Sinopsis: „Martiri”, piesa lui Marius von Mayenburg, e o confruntare de fanatisme, cu toate consecințele sale teribile. Transa mistică a unui adolescent, care devine un fel de apostol biblic printre colegii săi, se lovește de înverșunarea rațională a profesoarei sale de biologie. Rezultatul e un conflict intens, iar „morala” e clară: orice dogmă ce se pretinde singura valabilă duce la catastrofe.
Distribuția: Andrei Șchiopu, Izabela Badovics, Irina Bodea-Radu, Cosmin Brehuță, Bogdan Florea, Simona Codreanu, Patricia Buraga, Bogdan Tălmaciu, Mihai Rădulea
Regia și scenografia: Dumitru Acriș
Dramaturgia spectacolului: Angelina Roșca
Traducerea: Elise Wilk
Video: Cătălin Cora
Asistent scenografie: Cliuța Șușu
„PINOCCHIO” după Carlo Collodi
Sinopsis: Vă invităm și vă așteaptăm la o călătorie plină de peripeții și aventuri, puse într-un spectacol care îți vor spune o poveste cu tâlc, Pinocchio, băiețelul din lemn care a prins viață.
Distribuția: Andrei Șchiopu, Gheorghe Stoica, Bianca Holobuț, Patricia Buraga, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu
Regia și scenografia: Valentin Neacșu
„CIULEANDRA” după Liviu Rebreanu
Sinopsis: Romanul lui Liviu Rebreanu Ciuleandra este o pasiune mai veche de-a mea. Este o operă potrivită pentru a fi transpusă în diferite forme de expresie scenică. Eu am ales o formă provocatoare, pentru a confrunta publicul cu o serie de probleme sociale și psihologice din realitatea de azi. Prin aceasta doresc să obțin un impact mai profund asupra spectatorului, să-i stimulez gândirea critică și emoția artistică.
Din perspectivă socială, spectacolul reflectă fenomenul dominant al vieții moderne din spațiul românesc: influența corupției și a intereselor politice asupra justiției. Personajul Puiu Faranga se încadrează în arhetipul contemporan al copilului de bani gata. El își permite să ducă o viață de lux și de plăceri, fără a avea o ocupație, o pasiune, o aspirație. Puiu nu este pedepsit pentru crima sa, ci este tratat cu indulgență de autorități, datorită statutului său social. Spectacolul nostru reflectă, de asemenea, și contrastul dintre clasa celor avuți și clasa celor săraci. Contrastul apare și mai izbitor în scenele cu părinții Mădălinei, scene care nu există în versiunea literară. Spectatorul va avea de meditat asupra dramei înstrăinării Mădălinei, care este smulsă din mediul ei rural și adusă la oraș, spre a fi supusă unui proces de transformare forțată. Ea își schimbă radical aspectul, comportamentul și identitatea. Devine o doamnă sofisticată, care participă la viața mondenă a orașului, dar care își pierde esența și fericirea.
Din perspectivă psihologică, spectacolul nostru explorează mecanismele subconștientului uman, care pot genera comportamente iraționale și violente. Aproape toată acțiunea are loc în sanatoriul unde Puiu Faranga trece printr-un proces de introspecție și de căutare a cauzelor care l-au determinat să comită crima. El își rememorează viața sa, de la copilărie până la momentul fatal, și își analizează sentimentele, impulsurile și conflictele interioare. Spectatorul este implicat în acest proces, fiind provocat să îl înțeleagă și să îl judece pe Puiu, dar și să își examineze propria sa psihologie.
Dansul Ciuleandra are o semnificație simbolică în poveste. Este un dans cu o accelerație ascendentă, care exprimă o stare de exaltare și de nebunie, fiind asociat cu momentul în care Puiu își omoară soția. Elementele folclorice vor oferi publicului o imagine autentică și colorată a vieții țărănești, dar și o cheie de interpretare a psihologiei personajelor, a sensurilor anumitor scene.
Dumitru Acriș- regizor
Distribuția: Mihai Rădulea, Patricia Buraga, Dorin Ceagoreanu, Cosmin Brehuță, Izabela Badovics, Mihai Sima, Oana Liciu-Gogu, Irina Bodea-Radu, Mihai Alexandru, Robert Vladu, Daniel Cergă, Bogdan Tălmaciu, Simona Codreanu, Andrei Șchiopu
Un spectacol de: Dumitru Acriș
Dramatizarea: Angelina Roșca-Ichim
Coregrafia: Ștefan Lupu
„CAPRA CU TREI IEZI” după Ion Creangă
Sinopsis: Povestea ne arată ce pățesc copiii care nu-și ascultă părinții…
Lupul cel viclean își drege glasul și îi păcălește pe ieduți și intră în casă. Singurul care scapă de „pofta” lupului este iedul cel mic. La praznic, lupul mănâncă pe nerăsuflate, burta îi explodează și ieduții ies de acolo vii și nevătămați. Ei au fost iertați, iar răul pedepsit. Întreaga poveste o puteți vedea duminică, dacă ne călcați pragul.
Distribuția: Nicoleta Niculescu, Corina Vișinescu, Simona Codreanu, Mihai Rădulea, Oana Crișan, Izabela Badovics, Daniel Cergă
Regia: Horațiu Ioan Apan
Scenografia: Eliza Labancz
„ANONIMUL” după Giuseppe Berto
Sinopsis: Spectacolul „Anonimul” urmărește povestea a doi soți care se reîntâlnesc în Veneția, la 5 ani de la despărțire. „EL”, un fost dirijor celebru, o invită pe „EA” să petreacă împreună o zi într-un oraș plin de amintiri. Pe măsură ce își rememorează trecutul, cei doi retrăiesc momentele fericite și tensionate din relația lor, confruntându-se cu emoții nerezolvate și adevăruri ascunse. Într-o atmosferă melancolică, povestea lor devine o reflecție asupra iubirii, a greșelilor din trecut și a legăturii puternice dintre ei, chiar și după despărțire.
Distribuția: Izabela Badovics, Sergiu Fîrte
Regia și scenografia: Sergiu Fîrte
„FROZEN-REGATUL DE GHEAȚĂ”
Sinopsis: Montarea regizorului Dan Mirea este varianta scenică a celebrului musical hollywoodian realizat după basmul „Crăiasa zăpezilor” de Andersen. Povestea celor două prințese-surori și a încercărilor pe care trebuie să le înfrunte este abordată în acest spectacol în cheie feerică.
„Acest spectacol s-a născut din dorința copiilor de a vedea și o variantă scenică, teatrală, a filmului Disney. Am încercat să folosesc o cheie originală, fără să denaturez povestea, deși am modificat puțin finalul. Spectacolul se bazează pe conflictul dintre bine și rău, așa cum se întâmplă în toate basmele. Montarea de la Petroșani are și o surpriză: copiii vor avea și stimuli senzoriali. Este un spectacol 4D, aș putea spune”, afirmă regizorul Dan Mirea.
Distribuția: Patricia Buraga, Amelia Toaxen, Robert Vladu, Bianca Holobuț, Andrei Șchiopu, Mihai Sima, Ion Popescu, Cliuța Șușu
Un spectacol de: Dan Mirea
„PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT SVEJK” după Jaroslav Hasek
Sinopsis:
„Prostia” ca armă anti-sistem
Soldatul Švejk este unul din personajele iconice ale literaturii europene din ultima sută de ani. Cele trei romane care îl au drept erou principal, publicate de Jaroslav Hašek între 1921-1923 (dintr-un total de șase proiectate), pot fi citite cu plăcere de oricine, de la elevi de gimnaziu la experți în geo-politică.
Asta pentru că autorul a gândit un personaj care poate fi văzut și ca un fel de clovn simpatic, capabil de gaguri amuzante precum protagoniștii filmelor mute, dar și ca un inamic al sistemului, pe care-l subminează din interior cu mijloace neconvenționale, ca „prostia” pe care o mimează perfect și duce la consecințe grave pentru armata din care face parte.
Peripețiile lui Švejk sunt arhicunoscute: el se bagă în toate situațiile periculoase cu o seninătate de idiot și scapă cu bine din toate, sfidând moartea, superiorii ierarhici, ba chiar și pe drăguțul de împărat.
Romanele lui Hašek sunt o frescă a Europei Centrale în vremea Primului Război Mondial, cu toate convulsiile sociale și politice care au dus la dispariția Imperiului Austro-Ungar (din armata căruia a făcut parte chiar și autorul ceh), cu toate popoarele componente răzvrătite împotriva curții de la Viena și a aristocrației budapestane. Or, chiar dacă blândul ceh Švejk pare cam sărac cu duhul, el nu poate fi absolvit de suspiciunea că e un agent anti-sistem.
Farmecul său, însă, se află în felul iscusit în care disimulează naivitatea și gonflează exploziv boroboațele pe care le face.
Așa cum demonstrează și spectacolul de față!
Cu: Mihai Alexandru
Regia: Sorin Militaru
„AVENTURILE LUI MICKEY MOUSE” de Aida Ganea
Sinopsis: Actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani vă invită la Spectacolul interactiv „Aventurile lui Mickey Mouse” de Aida Ganea, un spectacol de Dan Mirea. Spectacolul prezintă situații inedite și amuzante create de Mickey și Minnie alături de celelalte personaje din spectacol.
Distribuția: Irina Bodea-Radu, Andrei Șchiopu, Oana Liciu-Gogu, Mihai Sima, Oana Crișan, Laurențiu Vlad
Regia: Dan Mirea
„REGELE, BUFONUL ȘI DOMNII ȘOBOLANI” adaptare după Matei Vișniec
Sinopsis: „Regele, bufonul și domnii șobolani – fabulă barocă, farsă, bufonerie și mascaradă de Matei Vișniec, este oglinda unei lumi în derivă, imaginea unui univers aflat într-o evidentă criză.
Regele e identificat cu inima microsmosului omenesc. În cavalcada unei lumi în prăbușire, spiritul se prăbușește și corpul devine o ruină.
Bufonul e expresia multiplicității și a discordanțelor ascunse în „eul” colectiv. Dincolo de aparențele sale cosmice se întrezărește o conștiință sfâșiată. Istoria ni-l arată asociat cu victima în ritualurile de sacrificiu.
Șobolanii reprezintă mizeria morală. Omenirea și-a predat puterea!” -Muriel Jakab Manea
„Lumea aceasta este atât de măruntă încânt nu poate cuprinde nici o fârâmă de iubire adevărată. Gloria nu aparține nimănui.” – Aureliu Manea (Spectacole Imaginare)
Distribuția: Daniel Cergă, Oana Liciu-Gogu, Dorin Ceagoreanu, Simona Codreanu, Patricia Buraga
Regia: Muriel Jakab-Manea
Scenografia: Eliza Labancz
„CEI TREI PURCELUȘI” de Serghei Mihalkov
Sinopsis: Trei purceluşi simpatici Nuf-Nuf, Naf-Naf si Nif-Nif, încearcă să îşi facă fiecare câte o casă, fiecare după pretenţii, ştiinţă şi seriozitate. Peripeţiile celor trei fraţi purceluşi și întâlnirea cu lupul cel rău le puteţi urmări dacă veniţi să vizionaţi spectacolul nostru.
Distribuția: Oana Liciu-Gogu, Amelia Toaxen, Bogdan Florea, Dorin Ceagoreanu
Regia și scenografia: Boris Melinti
„MARTIRI” de Marius von Mayenburg
Sinopsis: „Martiri”, piesa lui Marius von Mayenburg, e o confruntare de fanatisme, cu toate consecințele sale teribile. Transa mistică a unui adolescent, care devine un fel de apostol biblic printre colegii săi, se lovește de înverșunarea rațională a profesoarei sale de biologie. Rezultatul e un conflict intens, iar „morala” e clară: orice dogmă ce se pretinde singura valabilă duce la catastrofe.
Distribuția: Andrei Șchiopu, Izabela Badovics, Irina Bodea-Radu, Cosmin Brehuță, Bogdan Florea, Simona Codreanu, Patricia Buraga, Bogdan Tălmaciu, Mihai Rădulea
Regia și scenografia: Dumitru Acriș
Dramaturgia spectacolului: Angelina Roșca
Traducerea: Elise Wilk
Video: Cătălin Cora
Asistent scenografie: Cliuța Șușu
„DOI PRIETENI BUNI” de Ion Popescu
Sinopsis: „Doi prieteni buni” spune povestea de prietenie neobișnuită a lui Mustăcilă, un motan alb și a lui Liță, un șoricel isteț, care călătoresc împreună prin întreaga lume. Cei doi ajung într-un sat și pentru că le este foarte foame, se hotărăsc să fure un coș cu bunătăți, de la niște bătrânei. Pe parcurs ei ajută și o porumbiță rănită să scape din ghearele lui Henț, un motan negru și rău. Tema centrală a poveștii este prietenia, toleranța și cum diferențele dintre prieteni pot fi depășite prin înțelegere și loialitate.
Distribuția: Laurențiu Vlad, Bogdan Constantin Tălmaciu, Bogdan Florea, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu, Patricia Buraga.
Regia și video design: Sergiu Fîrte
Costume: Vilhelmina Bekesi
Compoziția muzicală: Andrei Șchiopu
„MARTIRI” de Marius von Mayenburg
Sinopsis: „Martiri”, piesa lui Marius von Mayenburg, e o confruntare de fanatisme, cu toate consecințele sale teribile. Transa mistică a unui adolescent, care devine un fel de apostol biblic printre colegii săi, se lovește de înverșunarea rațională a profesoarei sale de biologie. Rezultatul e un conflict intens, iar „morala” e clară: orice dogmă ce se pretinde singura valabilă duce la catastrofe.
Distribuția: Andrei Șchiopu, Izabela Badovics, Irina Bodea-Radu, Cosmin Brehuță, Bogdan Florea, Simona Codreanu, Patricia Buraga, Bogdan Tălmaciu, Mihai Rădulea
Regia și scenografia: Dumitru Acriș
Dramaturgia spectacolului: Angelina Roșca
Traducerea: Elise Wilk
Video: Cătălin Cora
Asistent scenografie: Cliuța Șușu
„STELE INVIZIBILE” de Victor Ion Popa
Sinopsis: „Stele invizibile” de Sophie Reyer urmărește un personaj aflat în căutarea sensului vieții și a propriei identități. Prin dialoguri interioare emoționante, ele explorează temeri și visuri ascunse, încercând să înțeleagă ce înseamnă să fii cu adevărat „vizibil” în ochii celorlalți și ai propriei conștiințe.
Distribuția: Patricia Buraga, Andrei Șchiopu, Mihai Rădulea
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Cristian Marin
Coregrafia: Andreea Duță
Video design: Maria Chirilă
Traducerea: Ciprian Marinescu
„DOI PRIETENI BUNI” de Ion Popescu
Sinopsis: „Doi prieteni buni” spune povestea de prietenie neobișnuită a lui Mustăcilă, un motan alb și a lui Liță, un șoricel isteț, care călătoresc împreună prin întreaga lume. Cei doi ajung într-un sat și pentru că le este foarte foame, se hotărăsc să fure un coș cu bunătăți, de la niște bătrânei. Pe parcurs ei ajută și o porumbiță rănită să scape din ghearele lui Henț, un motan negru și rău. Tema centrală a poveștii este prietenia, toleranța și cum diferențele dintre prieteni pot fi depășite prin înțelegere și loialitate.
Distribuția: Laurențiu Vlad, Bogdan Constantin Tălmaciu, Bogdan Florea, Izabela Badovics, Dorin Ceagoreanu, Patricia Buraga.
Regia și video design: Sergiu Fîrte
Costume: Vilhelmina Bekesi
Compoziția muzicală: Andrei Șchiopu
„TACHE, IANKE ȘI CADÂR” după Victor Ion Popa
Sinopsis: „Tache, Ianke și Cadâr” este o comedie spumoasă și înduioșătoare despre cum trei mici afaceriști de etnii diferite reușesc să astupe „gura lumii”, adică prejudecățile sociale. Îi salvează prietenia lor uneori morocănoasă, dar solidă. Un spectacol despre toleranță, conviețuire și oameni de ispravă. O comedie „evergreen”, foarte potrivită pentru timpurile frământate în care trăim.
Distribuția: Mihai Alexandru, Laurențiu Vlad, Mihai Sima, Amelia Toaxen, Robert Vladu, Nicoleta-Lucreția Bolcă, Daniel Cergă.
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Cristian Marin
Asestent regie: Bogdan Constantin Tălmaciu
„MUZICANȚII DIN BREMEN” după Frații Grimm
Sinopsis: „Muzicanții din Bremen” este un spectacol de teatru inspirat din basmul fraților Grimm, care aduce în prim-plan povestea unor animale neobișnuite – un măgar, un câine, o pisică și un cocoș – ce pornesc împreună într-o aventură spre Bremen, visând să devină muzicanți. Alungați sau neglijați de stăpânii lor, fiecare dintre aceste animale își găsește un loc în grup datorită talentelor și personalităților complementare. Pe drum, ei își unesc forțele pentru a învinge niște hoți, transformându-și slăbiciunile în puteri. Spectacolul aduce în fața publicului o poveste plină de umor, curaj și prietenie, fiind o lecție despre solidaritate și puterea de a-ți găsi locul în lume chiar și atunci când alții te consideră inutil.
Distribuția: Daniel Cergă, Dorin Ceagoreanu, Izabela Badovics, Bogdan Florea, Radu Tudosie, Oana Liciu-Gogu, Irina Bodea-Radu, Mihai Sima.
Regia: Nicoleta Dănilă
Scenografia: Alexandru Radu
Coregrafia: Raul Hotcaș
„INTERLUDII” după Eugene O’Neill
„Anii 20’, timpul muzicii, dansului și bucuriei generale… În statul New York trăiește o familie, trei generații care se iubesc, se ceartă, se împacă, și mai ales, își caută un destin fericit.
„Interludii” scrisă de Eugene O Neill, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, adaptată de Alexander Hausvater, încorporează ca producție muzica cu mișcarea, dansul și pantomima, pentru a crea un spectacol modern care îmbină toate stilurile și genurile teatrale.
Nina, protagonista spectacolului, evoluează de la o americancă obișnuită, fata unui profesor universitar, la o femeie excepțională care sacrifică totul pentru bărbații iubiți.
Spectacolul urmărește trei generații diferite, în perioada dintre cele două războaie mondiale, generații care definesc toate tipurile de relații dintre un bărbat și o femeie (violența, brutalitatea, pasiunea și romantismul).
Acest spectacol este recomandat doar acelor spectatori care sunt în căutarea iubirii și nu se opresc din a spera că o vor găsi, până la ultimul strop de energie!
Noi, cei care am creat acest spectacol, avem un scop bine definit: ca fiecare din noi să-și găsească emotivitatea și să o utilizeze pentru a forma un cuplu care se iubește.” – regizor Alexander Hausvater
Distribuția: Diana Dănilă, Daniel Cergă, Aurelian Culea, Armand Crișan, Robert Vladu, Simona Codreanu, Roxana Olșanschi, Cristina Lazăr, Lorin Presecan, Gianina Iconaru, Viorica Bulgac, Patricia Buraga, Dumitru Stegărescu
Regia: Alexander Hausvater
Muzica:Mircea Octavian Kiraly
Costume: Wilhelmina Kuron Bekesi
Decor: Alexandru M. Radu
Aistent regie: Radu Rădoi
Lighting design: Alex Dancu
Asistent coregrafie: Melinda Muradin
Spectacol recomandat ca vârstă 16+
„ARLECHINO” de Valentin Neacșu
Sinopsis: Într-o lume a circului, plină de culoare și zâmbete, regăsim clovni, acrobați, magicieni, balerine și fantasticele animale. Însă, după un timp își face apariția nimeni alta decât Cruella de Vill, care moștenește circul ambulant de la răposatul ei soț, Strombolii finanțatorul circului Nicolino. Din cauza comportamentului, a obsesiei față de bani și de faimă a Cruelei de Vill, a deciziilor rele și nemiloase de concediere a clovnului Nicolino, personalul circului alege să o părăsească definitiv, refuzând să mai intre în arena circului sub conducerea Cruelei De Vill, eliberând animalele captive și rău tratate urmând să construiască un nou circ pentru întreaga familie. Însă, până să reușească, multe peripeții îi așteaptă pe protagoniștii circului .
Distribuția: Dorin Ceagoreanu, Andrei Șchiopu, Patricia Buraga, Bianca Holobuț, Izabela Badovics, Gheorghe Stoica, Simona Codreanu, Laurențiu Vlad, Robert Vladu, Bogdan Constantin Tălmaciu.
Regia și scenografia: Valentin Neacșu