“Neînțelegerea” de Albert Camus, regia Ovidiu Radu, Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 18.00, Sala Artelier

Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 18.00 vă invităm să vizionați Spectacolul “Neînțelegerea” de Albert Camus, regia artistică și scenografia Ovidiu Radu,
„Golul pe care îl lăsăm în casa din care plecăm nu va rămâne neatins până când vom catadicsi noi să ne întoarcem la el. Ar trebui să devenim conștienți că îi părăsim prea ușor pe cei dragi cu promisiunea că ne vom întoarce și că totul va fi mai bine pentru toți. Ne avântăm în lume, în țări străine și pe meleaguri necunoscute cu dorința de a lua de acolo ,,binele” și de a-l aduce acasă, la cei pe care i-am lăsat într-o incertă așteptare. Astfel, n-ar trebui să ne mire faptul că locul pe care îl credeam doar al nostru ajunge să fie ocupat de alte persoane sau ,,activități”.
Spectacolul ne prezintă tragedia unor personaje care au ajuns într-o incapacitate de relaționare, de a se face înțelese. Fiind produsul unei lumi distopice, ele ajung doar să vorbească, nu să și comunice. Într-o lume care e croită în așa fel încât ,,fața să se ridice și privirea să implore”, o lume în care ,,nu ne putem întoarce decât către Dumnezeu”, Martha ne demonstrează că revolta poate fi una dintre soluțiile acestei lumi absurde. Sau, dacă nu soluție, măcar un soi de alinare a existenței.
Ajungem să facem orice ca să luptăm împotriva acestei ,,ordini firești”... Cât de departe putem merge? Și, pe lângă toate acestea, ce are de spus Dumnezeul acestei lumi? Cine e, unde e și, cel mai important, de ce nu intervine în momentele în care au loc neînțelegeri?” - Ovidiu Radu
Spectacolul are loc la Sala Artelier. Prețul unui bilet este de 20 lei. Elevii, studenții, pensionarii și grupurile organizate beneficiază de reducere.

Comments are closed.