Teatrul Dramatic ,,Ion D. Sîrbu"

Duminică, 28 Iunie 2020, de la ora 12.00, am pregătit pentru cei mici și nu numai, Spectacolul „Frumoasa şi Bestia”, de Fraţii Grimm, un spectacol realizat de Dan Mirea, căruia îi aparţin adaptarea scenică, muzica, luminile şi costumele.
Piesa prezintă povestea frumoasei Belle, care locuieşte într-un sat, împreună cu tatăl său Pierre, un inventator de maşini trăznite. Tânărul Gaston o iubeşte pe Belle şi vrea să o ia de soţie, însă aceasta nu-l iubeşte, fiindcă este un închipuit şi un lăudăros, îndrăgostit de sine.
Într-o zi tatăl frumoasei Belle se rătăceşte prin pădure şi ajunge la castelul Bestiei, iar monstrul îl închide în castel. De fapt, Bestia este un tânăr prinţ, blestemat de o vrăjitoare să rămână diform şi urât până în momentul în care cineva îl va iubi cu adevărat. Sesizând dispariţia tatălui ei, Belle pleacă să-l caute şi, desigur, ajunge la castelul Bestiei. În mod surprinzător, de aici se naşte o aparent imposibilă poveste de iubire, care este cât pe ce să se termine în mod tragic, din cauză că închipuitul Gaston, crezând că o salvează pe Belle, încearcă să omoare Bestia. În final, totul se încheie cu o nuntă ca în poveşti.
În rolul frumoasei Belle, Izabela Badovics, reuşeşte să creeze imaginea fermecătoare şi ingenuă a fetei sărmane, care păşeşte cu graţie pe drumul către destinul ei de prinţesă, iar „Bestia”, Radu Tudosie, conturează convingător personajul hidos, cu un suflet bun care aşteaptă să fie scos la lumină de aleasa inimii. Desigur, odată cu transformarea sufletească a Bestiei se produce şi metamorfoza fizică, monstrul redevenind un chipeş flăcău, aşa cum era înainte de a se fi abătut asupra sa blestemul vrăjitoarei.